Specjalizacją przedsiębiorstwa jest tworzenie wypieków będących symbolem stolicy Wielkopolski. Są one kojarzone z 11. listopada, choć mogą być zamawiane również w inne dni. Przygotowuje się je ręcznie przy użyciu ciasta półfrancuskiego oraz nadzienia z orzechów, rodzynek, białego maku, jaj, cukru, migdałów i kandyzowanych owoców. Na końcu są polewane gęstym lukrem, a niekiedy posypywane kawałkami skórki pomarańczowej. Mają kształt półksiężyca, a niektórym przypominają podkowy.
Oferowany rogal marcinkowski waży mniej więcej 200 g. Ze względu na obecność orzechów, maku i migdałów stanowi bogactwo żelaza, magnezu, wapnia, fosforu oraz cynku, dlatego mogą po niego sięgać osoby z niedoborami. Firma prowadząca stronę rogalemarcinskie.pl korzysta z tradycyjnej receptury oraz składników najwyższej jakości, nabywanych u zaufanych producentów. Kontaktują się z nią przedsiębiorcy organizujący szkolenia czy konferencje oraz osoby prywatne, które nie chcą poświęcać czasu na samodzielne przygotowywanie wypieków.